Kredietkaart, de automatische financiering

Een Mastercard, VISA kredietkaart of andere credit card aanvragen? Zorg ervoor dat u goed weet wat een kredietkaart is en hoe u de verschillende kredietkaarten kunt vergelijken. De credit card helpt kosten uit te stellen, u kunt daar zowel offline als online mee betalen.

Wat is een kredietkaart?

Dankzij een kredietkaart gaat u als het ware automatisch een financiering aan, op het moment dat u een aankoop doet waar u het geld nu niet voor heeft. U kiest daarmee voor een lening op afbetaling, waarbij u enige kosten maakt om het bedrag over de komende periode te kunnen spreiden. De kredietkaarten combineren betalingsgemak offline en online met de mogelijkheid daar automatisch een financiering voor aan te gaan. De kaart maakt het mogelijk de aankoop direct te doen, terwijl u de kosten daarvoor aan de andere kant nog niet hoeft af te rekenen.

kredietkaart-aanvragen

Hoe kan ik kredietkaarten vergelijken?

Kredietkaart aanvragen en benieuwd hoe u dat het best kunt aanpakken? Het is verstandig de kaarten van Mastercard en VISA met elkaar te vergelijken, net als eventuele andere credit cards die er beschikbaar zijn. Kijk goed naar de kosten per jaar, de kosten voor een financiering en de mogelijkheden om daar online en offline mee te betalen. Een credit card biedt u de mogelijkheid betalingen in het binnen- en buitenland te doen, zowel op internet als in fysieke winkels. Het geld wordt nog niet direct van uw rekening afgeschreven, u betaalt daarvoor aan het eind van de maand. Vergelijk in ieder geval de kosten bij een financiering en de vaste kosten per maand, zodat u een goed beeld krijgt van wat u kunt verwachten.

Hoe kan ik een kredietkaart aanvragen?

Een kredietkaart kunt u online aanvragen, u hoeft daar de deur niet voor uit. Vergelijk de kaarten van bijvoorbeeld Mastercard en VISA, om vervolgens online een aanvraag te doen. De credit cards bieden u de mogelijkheid automatisch een financiering aan te gaan, vandaar dat de verstrekkers een kredietcheck zullen uitvoeren. Zij gaan na of u op de zwarte lijst voor kredieten staat en of u al andere kredieten heeft lopen. Is alles in orde? Dan ontvangt u de credit card en kunt u daar vanaf dat moment direct gebruik van maken.

Prepaid kaart of lening op afbetaling

Er bestaan verschillende kredietkaarten, u heeft bijvoorbeeld de keuze uit een prepaid krediet kaart of de reguliere credit card waarmee u een lening op afbetaling afsluit. De prepaid kaarten vragen vooraf om een te storten bedrag, waarmee u vervolgens betalingen kunt doen. De reguliere credit card biedt u direct de mogelijkheden om aankopen te doen, zonder dat u die meteen hoeft af te rekenen. Staat het geld niet op uw rekening? Dan gaat u een financiering aan. Kredietkaarten zorgen op die manier voor meer financiële vrijheid, al is het aan de andere kant van belang om rekening te houden met de kosten die daarmee gepaard gaan.

Cetelem.be
Rente op aanvraag
Gevestigde waarde
Duidelijk en eenvoudig
Aanvraag in 3 stappen
Beste rentevoeten op de mart
Cofidis.be
Rente op aanvraag
30 jaar ervaring
Grootste aanbieder
500.000 klanten
Persoonlijke aanpag
Beobank.be
Rente op aanvraag
Breed gamma van leningen
Flexible
Innovatieve oplossingen
Competitieve tarieven