Renovatielening – optimaal lenen voor verbouwingen

Renovatielening afsluiten of benieuwd voor welke werken u daar gebruik van kunt maken? Het gaat onder andere om energiebesparende maatregelen, net als verbouwingswerken die u wilt uitvoeren om de kwaliteit van de woning te verbeteren. U kunt dan in aanmerking komen voor de Vlaamse renovatiepremie, een subsidie vanuit de overheid die helpt voor een goedkope persoonlijke lening te zorgen.

Wat is een groene lening?

De renovatielening geldt als een groene lening, een gedeeltelijk woonkrediet met een subsidie. Dat betekent onder andere dat u aan verschillende voorwaarden dient te voldoen. U dient bij de kredietverstrekkers bijvoorbeeld aan te tonen dat u het geld van het renovatiekrediet gebruikt voor de verbetering van uw eigen woning, waarvan u de eigenaar bent. Het is verstandig de voorwaarden voor de renovatiepremie op voorhand goed door te nemen, zodat u zeker weet dat u daarvoor in aanmerking komt en u het lage btw-tarief betaalt.

Hoeveel kan ik lenen voor een renovatie?

Een renovatielening bedraagt minimaal meer dan €2.500, onder dat bedrag kunt u daar helaas geen gebruik van maken en dient u bijvoorbeeld de energiebesparende maatregelen zelf te betalen. Wilt u maximaal lenen voor een renovatie? De groene lening is beschikbaar voor relatief grote bedragen en kent een looptijd van minimaal 6 maanden tot maximaal 10 jaar. Dat betekent dat u behoorlijk de tijd heeft om de Vlaamse renovatiepremie weer af te lossen, dankzij de lage rentevoet brengt dat slechts beperkte kosten met zich mee. De renovatielening helpt u goedkoop geld lenen, waar u gedurende een langere tijd gebruik van kunt maken.

Welke energiebesparende maatregelen komen in aanmerking?

Verschillende energiebesparende maatregelen komen in aanmerking voor een renovatiekrediet, net als maatregelen die u neemt om de kwaliteit van de woning te verbeteren. Wilt u de woning bijvoorbeeld beter isoleren of er met zonnepanelen voor zorgen dat u zelf energie op kunt gaan wekken? U kunt daarvoor de renovatiepremie aanvragen, de kans is groot dat u de kosten op die manier niet volledig zelf hoeft te financieren. In plaats daarvan ontvangt u een subsidie voor de verbouwingswerken, de kredietverstrekkers hebben op basis daarvan de mogelijkheid u een scherpe rentevoet aan te bieden.

Renovatiepremie aanvragen

Wilt u de renovatiepremie aanvragen? U kunt dat doen bij de verschillende kredietverstrekkers, bijvoorbeeld de adressen waar u ook het woonkrediet in eerste instantie heeft aangevraagd. Het is verstandig om te vragen naar een groene lening of aan te geven dat u wilt lenen voor een renovatie. De kredietverstrekker kan u dan meer vertellen over de renovatielening en de voorwaarden waar u aan dient te voldoen om in aanmerking te komen voor de lage kosten. Uiteindelijk gaat u een persoonlijke lening aan, op basis waarvan u de verbouwingswerken of de energiebesparende maatregelen op een fiscaal aantrekkelijke wijze kunt financieren.

Cetelem.be
Rente op aanvraag
Gevestigde waarde
Duidelijk en eenvoudig
Aanvraag in 3 stappen
Beste rentevoeten op de mart
Cofidis.be
Rente op aanvraag
30 jaar ervaring
Grootste aanbieder
500.000 klanten
Persoonlijke aanpag
Beobank.be
Rente op aanvraag
Breed gamma van leningen
Flexible
Innovatieve oplossingen
Competitieve tarieven