Groene lening

De groene lening was een tijdelijke maatregel, als onderdeel van de economische herstelwet van 27 maart 2009. De maatregel is van toepassing op kredieten gesloten tussen 1 januari 2009 en 31 december 2011, waardoor het nu niet meer mogelijk is om daar gebruik van te maken. Het attest voor de groene lening biedt meer informatie over de voorwaarden en fiscale aftrekbaarheid.

Welke voorwaarden gelden er voor een groene lening?

De groene lening is onder andere beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen, net als voor andere energiebesparende maatregelen in en om het eigen huis. Als alternatief voor dit groene krediet zijn er nu renovatieleningen beschikbaar. De voorwaarden hiervoor zitten net anders in elkaar, de kredietverstrekkers kunnen u daar meer over vertellen.

Een groen krediet dient te zijn afgesloten tussen 1 januari 2009 en 31 december 2011, het is niet nodig om een hypothecaire inschrijving als waarborg op te geven. Bovendien geldt er geen minimale looptijd van 10 jaar voor het krediet en is het mogelijk om tussen €1.250 en €15.000 te lenen. Het gaat om bedragen per kalenderjaar, per woning en per kredietnemer.

Is de groene lening fiscaal aftrekbaar?

Ja, de groene lening is fiscaal aftrekbaar en biedt daarmee aantrekkelijke financiële voordelen. Het krediet geldt als een aanvulling op het woonkrediet en maakt het op die manier bijvoorbeeld voordelig om zonnepanelen aan te schaffen of andere energiebesparende maatregelen te nemen. Inmiddels is het niet meer mogelijk om een dergelijk krediet af te sluiten, waardoor de voorwaarden van toepassing zijn op de reeds gesloten kredieten. Als alternatief is er een renovatielening beschikbaar, die tevens voordeel biedt door middel van een subsidie op de rentevoeten die kredietverstrekkers berekenen.

Cetelem.be
Rente op aanvraag
Gevestigde waarde
Duidelijk en eenvoudig
Aanvraag in 3 stappen
Beste rentevoeten op de mart
Cofidis.be
Rente op aanvraag
30 jaar ervaring
Grootste aanbieder
500.000 klanten
Persoonlijke aanpag
Beobank.be
Rente op aanvraag
Breed gamma van leningen
Flexible
Innovatieve oplossingen
Competitieve tarieven