Welke producten wil je nou echt niet voor lenen?

Wanneer je op zoek bent naar een goede lening, dan is dit een goed moment om even de voet op de rem te zetten. Een groot gedeelte van de mensen krijgt namelijk achteraf spijt van het afsluiten van een lening. Dit heeft niet zoveel te maken met het lenen zelf, het gaat om de producten waar zij geld voor geleend hebben. Er zijn bepaalde producten waar je echt geen geld voor zou moeten lenen, omdat de kans bijzonder groot is dat je achteraf spijt gaat krijgen. De stelregel is eenvoudig: Wanneer de lening langer meeloopt dan jij van het product kan genieten, dan gaat er per definitie iets verkeerd. Dat betekent direct dat de meeste gadgets direct af zullen vallen bij het afsluiten van een lening.

Er zijn veel mensen die op zoek zijn naar gadgets. Het nieuwste van het nieuwste is het enige dat goed genoeg is, maar dat betekent ook dat er flinke prijskaartjes aan komen te hangen. Wanneer je een lening afsluit om de nieuwste gadget te kopen, dan gaan er meerdere dingen verkeerd. Allereerst is de kans groot dat de gadget binnen de kortste keren in de kast verdwijnt. Gadgets zijn leuk, maar ze hebben een korte levensduur qua interesse. Daarnaast is de kans groot dat er een nieuwer product zal komen binnen afzienbare tijd. Jouw gadget is dan niets meer waard, je kunt het niet verkopen voor een goede prijs, maar je zit nog altijd aan de lening vast, die terugbetaald moet worden. Daardoor kun je de nieuwste gadget per definitie al niet meer kopen.

Waar wil je dan wel voor lenen?

Dit brengt natuurlijk de vraag welke producten je dan wel voor zou kunnen lenen. In feite zijn dit alle dingen die jouw leven makkelijker kunnen maken op een brede manier. Een nieuwere auto met een lager verbruik, en met garantie bijvoorbeeld. Een nieuwe wasmachine die minder stroom verbruikt, en die de onderbroeken wel heel houdt. Het gaat om de levensduur, maar vaak draait er op de achtergrond nog iets mee: Het feit dat er geld bespaard moet kunnen worden, waardoor de lening zichzelf terug kan betalen op de korte of lange termijn. Op die manier kun je, als alles goed valt, gratis lenen, omdat de rente uiteindelijk terugbetaald zal worden door de maandelijkse besparingen. Dat is iets wat wij een gadget nog nooit hebben zien doen, en dat zal de aankomende jaren ook zeker niet gaan gebeuren.