‘YOLO’ en geld lenen

Er zijn steeds meer mensen die bekend zijn met de term ‘YOLO’. Het is een beweging die onder de jeugd opgekomen is en de afkorting staat voor ‘You only live once’. Met deze uitspraak willen de mensen aangeven dat je het meeste van het leven moet maken, omdat je immers maar één keer leeft. Dit heeft gevolgen op veel vlakken. Deze mensen schrappen negatieve elementen sneller uit hun leven, kiezen eerder voor genot en maken zich vaak weinig zorgen over de toekomst. Dit zijn mensen die ook eerder een lening aan zullen vragen voor een vakantie of een feest. Genieten van het leven zolang het kan is het motto, maar is het een verstandige manier van leven met het oog op het lenen van geld?

Vaak één lening

Op het moment dat er constant geleend wordt op het moment dat er geld nodig is, dan gaat er doorgaans iets verkeerd. Het overzicht gaat verloren en op een gegeven ogenblik zullen de maandlasten het maandelijks inkomen overstijgen. Wanneer dit het geval is, zullen problemen nooit lang op zich laten wachten. Wanneer het gaat om één lening of één krediet die gebruikt wordt en vervolgens eerst volledig afbetaald wordt voordat er een nieuwe lening afgesloten wordt, dan is er technisch gezien weinig aan de hand. Het geld wordt gebruikt voor de dingen die zij willen doen, en het overzicht blijft bewaard omdat er op elk moment maar één lening loopt. Een veel beter uitgangspunt dus, zeker wanneer je tijdens dat ene leven geen nachten wakker wilt liggen omdat je deurwaarders vermoedt.

Combinatie van beide

De meest gezonde manier van inpassen van deze manier van leven, is door de gulden middenweg te kiezen. Het constant uitstellen van aankopen is niet de manier die het beste is met de rentepercentages die we op dit moment hebben. Overal voor gaan lenen is weer een ander uiterste. Wanneer je de leningen afsluit waarvan jij weet dat je ze kunt dragen, en waarmee je de dingen aan kunt kopen die je zelf graag wilt hebben om je leven meer waarde te geven, dan ben je op een goede manier bezig. Op deze manier komt YOLO volledig tot zijn recht, maar weet je tegelijkertijd ook dat je geen problemen aan het creëren bent die in de toekomst kunnen zorgen voor nachtmerries.